FinanciŽle ondersteuning van kansarme kinderen en jongeren

Onze Stichting werft fondsen voor het financieel ondersteunen van kansarme kinderen en jongeren.

Het gaat hier om kinderen in bijzonder behoeftige levensomstandigheden, waaronder wezen en halfwezen, die in aanmerking komen voor de financiŽle ondersteuning door onze stichting, via het Don Bosco Children Fund.

Door een financiele maandelijkse bijdrage wordt het voor de familie van het kind makkelijker gemaakt het kind naar school te laten gaan in plaats van het mee te laten helpen op de akkers. Door dit verlies aan medewerking van een schoolgaand kind te compenseren, in geld en in goederen als zeep, waspoeder, tandpasta etc, kunnen kansarme kinderen toch onderwijs volgen. Natuurlijk wordt het geld ook gebruikt voor schoolboeken, schriften en pennen, een schooluniform en schooltas.

Voor het basis onderwijs is een sponsorbedrag per kind benodigd van tenminste 15 Ä per maand of 180 Ä per jaar. Sommige sponsors gaan verder en helpen hun sponsorkind door bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets om de vaak grote afstanden naar school te kunnen vergemakkelijken.

De kinderen die hun basisonderwijs hebben afgerond willen we graag blijven ondersteunen door ze de technische scholen van de Don Bosco Foundation in Cambodja te laten bezoeken of een avondopleiding tot technisch instructeur te laten volgen. De gewenste bijdrage hiervoor is 25 Ä per maand of 300 Ä per jaar.

De selectie en begeleiding in Cambodja wordt uitgevoerd door het Don Bosco Children Fund of Cambodia. Jaarlijks wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen van uw sponsorkind en ontvangt u een geschreven brief met foto.

Op dit moment bezoeken tussen de 15.000 en 20.000 kinderen de met steun door SSCR gefinancierde scholen. Een deel van deze kinderen en studenten worden ondersteund door particulieren in Nederland en buitenland d.m.v. financiŽle sponsoring via de SSCR.

Bij voorkeur ontvangen wij uw betaling via een machtiging voor automatische incasso. Vul het formulier in, druk het af en stuur het ondertekend naar het opgegeven adres. Klik hier >>

 

Liesbeth Muurling in Cambodja in 2002
SSCR oud-bestuurslid Liesbeth Muurling op reis in Cambodja medio 2002.

*051113